Crosstrainer Motion X9.6 repair
Home
Up
Even voor de goede orde:

Voer de instructies uit op eigen risico. Ik kan geen verantwoordelijk dragen als er iets misgaat bij het uitvoeren van onderstaande instructies.
Ik heb geen connecties met het bedrijf dat de Motion X9.6 crosstrainer verkoopt. Ik kan dus ook geen andere problemen oplossen.

Probleem: Crosstrainer Motion X9.6 van de Aldi geeft geen weerstand. (loopt in de lichtste stand, en reageert ook niet op zwaardere instellingen.

Oorzaak: Motortje dat weerstand instelling regelt, is de verkeerde kant op gedraaid.

Oplossing: Handmatig het motortje in de goede stand terug draaien. Instructies hieronder.


1. Haal de stroom van het apparaat. Demonteer de pedaalstangen, draai dan de 9 schroeven uit het zijschot. Het rechter zijschot kan nu verwijderd worden. (het linker kan je laten zitten, heb ik voor de foto ook even verwijderd.


2. Op de balk in het midden zie je een zwart plastic doosje met een motortje. Een staalkabel zit om het motor haspeltje, maar als je goed kijkt zit de kabel bovenlangs in plaats van onderlangs. Dit is verkeerd.


3. Demonteer het bovenste bakje door de bovenste 2 schroeven los te maken.


4. Schroef ook de kleine onderste schroeven los, dan kan je het printje oplichten. Je ziet hier het onderste bakje met een zwart plastic plaatje aan het motor asje. Schuif voorzichtig het onderste bakje vanonder het motortje uit.


5. Draai met je vinger het plastic plaatje linksom,  tegen de klok in. (dit moet je een behoorlijk aantal keren doen om het haspeltje aan de andere kant te zien bewegen. Het haspeltje draait nu terug.


6. Draai het plaatje net zolang tot de kabel weer op de goede manier om het haspeltje gewonden wordt. Draai totdat de nok op het haspeltje het metalen veertje op de schakelaar indrukt. 


7. Monteer het onderste bakje weer, schroef het printje op de goede stand terug, moteer het bovenste bakje weer en zet het hele apparaat weer in mekaar. Na het inschakelen van de stroom zou het apparaat weer moeten werken.

Opmerkingen:

Ik heb gemerkt dat deze fout vaker optreed als je electronische apparatuur (PC, o.i.d.) in de buurt op het zelfde stopcontact hebt aangesloten. Als ik de trainer gebruik, zet ik alle andere apparaten in de buurt uit.

Na deze 'reparatie' kan de zwaarte instelling anders worden. Bij mij loopt hij bij dezelfde instellingen zwaarder dan voorheen. Hier heb ik nog geen oplossing voor gevonden.

 

 

 

Back Next